marți, 23 august 2016

Ce este anxietatea?

Este normal ca o persoana sa simta o stare de incomoditate, poate chiar de anxietate atunci cand se confrunta cu o situatie dificila, precum un interviu de angajare sau un examen dur. Insa daca grijile sau temerile par coplesitoare si interfereaza cu viata de zi cu zi, s-ar putea sa suferiti de tulburari de anxietate. Exista mai multe tipuri diferite de anxietate si numeroase tratamente sau strategii de auto-ajutorare care s-au dovedit a fi eficiente. Odata ce ai inteles de ce suferiti de anxietate si aveti tulburari de panica, trebuie sa stiti ca sunt masuri pe care le puteti lua pentru a reduce simptomele si pentru a va recupera controlul asupra vietii dumneavoastra.
Ce este anxietatea?
Anxietatea este raspunsul natural al organismului in fata unui pericol, reprezentand de fapt o alarma automata care se activeaza atunci cand o persoana se simte amenintata, sub presiune sau se confrunta cu o situatie stresanta. In general, anxietatea nu este intotdeauna un lucru rau, bineinteles atunci cand ea nu este dusa la extrem. In fapt, acest raspuns al creierului ne ajuta sa fim concentrati si atenti, stimuland corpul si motivandu-ne in acelasi timp pentru a ne rezolva problemele. Atunci cand anxietatea interfereaza cu relatiile si activitatile zilnice, intrerupand mersul normal al lucrurilor, ar trebui sa ne punem un semn de intrebare.
Care sunt simptomele emotionale?
In plus, pe langa simptomele primare ale fricii irationale si grija excesiva, mai pot exista si alte simptome care ne arata ca suferim de anxietate. Sentimentele de teama sau groaza, problemele de concentrare, senzatie tensionata, neliniste, angoasa sau sentimentul frecvent ca ceva rau se va intampla sunt cele mai evidente semnale ca este posibil sa ne confruntam cu anxietatea si atacurile de panica. Din acest motiv este bine sa mergem inca de la inceput la doctor pentru ca situatia sa nu se agraveze.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu